Olika sorters golv

Det finns många olika typer av golv, alla med sina unika egenskaper. Klassiska trägolv ger en varm och hemtrevlig känsla i rummet de ligger. De knakar ibland gemytligt när man går på dem, även om vi gärna hjälper dig att bli av med knakandet om det stör dig. Trä- och parkettgolv kan slipas och ytbehandlas när de börjar se deppiga ut och på så sätt få nytt liv med väldigt enkla medel. Ett klassiskt trägolv kan hålla i många årtionden och vi hjälper dig gärna med att installera ett nytt trägolv hemma.

Därutöver finns det exempelvis laminatgolv som ofta ser lite ut som parkettgolv, men som har annan kvalitet. Det finns fantastiska laminatgolv på marknaden nu och vi guidar dig gärna till rätt val.

Vill man ha ett ekonomiskt alternativ så kan plastgolv vara svaret medan klinker kanske är bättre om man söker något som ska stå pall för mycket slitage.

Som professionell golvläggare hjälper vi dig att lägga ditt nya golv oavsett vad det är för sort. Kontakta oss så kan vi berätta mer om de olika golvens för- och nackdelar.

Vi renoverar ditt gamla golv

Har du ett gammalt golv som egentligen är både praktiskt och fint men som behöver en uppfräschning? Då är det onödigt att slita ut det till förmån för ett nytt - såväl ut miljöhänseende som ekonomiskt perspektiv. Vi kan komma hem till dig och renovera ditt golv och på så sätt förlänga dess livslängd.

Slipning av trä och parkett

När det gäller trägolv av olika slag, såsom t ex parkett eller plankgolv, så kan de hålla i uppemot hundra år om de sköts som de ska. Med jämna mellanrum ska de slipas av en professionell golvläggare för att sedan ytbehandlas på korrekt vis. Vi kommer gärna hem till dig för att slipa och ytbehandla dina trägolv, det är en förhållandevis enkel procedur som ger dina golv ett otroligt lyft!